Články

Jen málokterý vchod je dnes realizován pomocí klasických veří, kde bychom chytili za kliku či madlo a otevřeli. Místo toho nás snímají čidla a senzory, které dveře automaticky otevírají. Toto řešení je po všech směrech velmi komfortní a spolehlivé. Proto se dnes zaměříme na výhody a výrobce těchto posuvných skleněných dveří.

skleněné posuvné dveře

Klasické dveře jsou sice téměř bezúdržobým, spolehlivým, mechanickým systémem, skládající se ze dvou částí. Přesto hodně frekventované vstupy do obchodních domů, center a administratvních budov bývají realizovány automatickými posuvnými dveřmi. Posuvné dveře čelí téměř nepřetržitému provozu, přičemž po nich vyžadujeme vysokou životnost, spolehlivost a plynulý pohyb. Vstup dále plní funkci reprezentativní, která zapůsobí hned na první pohled. Kromě designu plní dveře funkci ochrany, zejména pokud v objektu nikdo není, například během nočních hodin. Posuvné dveře jsou spolehlivou ochranou před zloději nebo vandaly. 

Automatické posuvné dveře

Další variantou posuvných dveří jsou automatické křídlové dveře s elektromotorickým otvíračem. Jejich pohyb je řízen sadou radarů a optických čidel. Výhodou tohoto systému je napojení na bezpečnostní zámky, přičemž zde odpadá nutnost recepčního nebo ochranky v době, kdy je budova prázdná.

Porovnání posuvných dveří s klasickými

Nejsou dveře jako dveře, zvlášť to platí u tohoto typu dveří, které právě hledáte, tedy posuvné. Konstrukce klasických dveří, tedy do obytných i administrativních budov je víceméně stejná. Podstatný rozdíl nastává až v případě jejich funkčnosti a osazení. Rozdíly jsou patrné zejména:

  • u bezpečnostních zámků,
  • v kování,
  • v bezbariérovosti,
  • ve způsobu ovládání.

skleněné posuvné dveře

Máte-li zájem právě o tento druh dveří, jste na dobré cestě. Z bohatých osobních zkušeností mohu doporučit jedničku na českém i slovenském trhu. Jedná se o společnost Spedos, která je dlouholetým matadorem na trhu s dveřmi. Ve svém sortimentu má jak personální, tak i průmyslové dveře. Jejich úspěšnost potvrzují přední firmy, které s nimi spolupracují.