Články

Super doplněk k tureckému sedu je pořádná vodní dýmka. A to i v případě, že místnost, kde zrovna jste, nemá okna. Kouř ale může být po čase pořádně nepříjemný. Jak si s tím poradit?

 Řešení je jednoduché. Buď můžete vybourat stěnu (protože dýmka > všechno ostatní), nebo si můžete pořídit odsávací systém a v klidu odpočívat i v místnostech bez oken. Pokud jste už na také úrovni, že zvládáte kouřit pět dýmek najednou, nebo pořádáte dýchánky se známými, možná se vám bude hodit celá odsávací stěna. Obyčejně se používají do lakoven, ale my v Institutu tureckého sedu kašleme na pravidla a dáme si odsávaci stěnu tam, kde chceme, aby odsávala.

Odsávací stěny se často používají v různých průmyslech a to i tam, kde se vyskytuje hodně nečistot vzduchu. Můžete si tedy být jistí, že i kdybyste s vodní dýmkou nejradši chodili do kobky hluboko v podzemí, s lakovací stěnou vám i ta bude připadat jako největranější místnost vysoko v horách. Často se vyrábějí na míru, takže žádný rozměr místnosti není problém. Odsávání si můžete pořídit kamkoliv.

S odsávacími stěnami přichází hromada výhod. Jsou velice hygienické a neztěžují práci (nebo flákárnu) v prostoru. Navíc jsou také levné a ve výsledku vás vyjdou na míň, než bourání stěny, nebo transplatace plic po vdechování půl roku hromaděného dýmu. Zkuste třeba stěny od Spolmontu. Mají hromadu zkušeností, i když možná ne v oblasti s vodními dýmkami a jsou ochotni vám pomoci s každým problémem.