Články

Kdo potřebuje posilovnu, když máte vodoinstalační materiál. Nevěříte? Čtěte dál.

 Na posilovnu často nezbývá čas. Po práci jste tak vysílení, že jediné, co chcete udělat, je turecký sed. Ideálně ho zkombinovat se spánkem. My ale máme super řešení, jak odpočívat a cvičit najednou. Odpočínek přichází ze spodní části těla, která celou dobu zůstává v jedné, té správné poloze - v tureckém sedu. Maká ta vrchní polovina, a to pořádně. A nemusíte ani utrácet hromadu peněz za značkové činky, bohatě vám postačí vodovodní potrubí.

Pokud si na zvedání těžkých závaží nevěříte, doporučíme vám začít u PEX. Název vám asi nic moc neřekne, ale jedná se o pružné trubky, které jsou velmi lehké, takže jsou ideální pro úplné začátečníky. Podobné jsou trubky z PVC a CPVC (což je vlastně pochlorovaná verze PVC). Všechny jsou lehké, jednoduše nařezatelné a smontovatelné, takže pokud se vyžíváte ve výrobě složitých konstrukcí, s plastovými trubkami si užijte hromadu zábavy nejen při cvičení.

Dál už se používají vodovodní trubky z kovu. Oblíbené je potrubí z trvdé nebo měkké mědi, která se vyznačuje nejen vlastnostmi, které z ní dělají skvělý vodoinstalační mateirál, ale taky super součást vaší domácí posilovny. Měděná barva navíc taky dobře vypadá. Trubky z mědi můžete najít i v pochromované verzi. Ta je docela podobná potrubí z dalšího kovu a to z mosazi, které se taky vyrábí pochromované. Od těch měděných se liší vlastně jenom průměrem, který je větší, než u měděných trubek. Potom už přecházíme k tradičním materiálům pro vodovodní potrubí. Typický materiál, který se člověku vybaví při myšlence na vodovodní trubky je železo, které se používalo opravdu hodně. Je ale velmi náchylné ke korozi a proto je v současnosti vhodnější jako nástroj k posilování, než k rozvodu vody. Až se dostanete přes všechny tyto trubky, čeká na vás finálnní boss. Potrubí z litiny. Je všech materiálů nejtěžší a je tak největší výzvou.

A když pro vás ani litina není dostatečná výzva? Vyzkoušejte zvedat domácí vodárny. Při tom už se zapotit musíte.