Články

Chcete do svého života přidat trochu sportu, ale pohyb je moc náročný, otravný a stresující? Radši byste seděli v tureckém sedu? My taky, a proto nás napadlo super řešení.

 V Institutu taky řešíme pohyb. Je to nudné, žere to čas a proč bysme se chtěli hýbat, když existuje něco jako turecký sed. Aby jsme se ale zbavili viny z toho, že nic neděláme, nápadla nás super věc. Svolali jsme celý Institut a všechny pobočky a vyrazili jsme ven. Konrétně na nové hřiště. Vzali jsme pojem víceúčelové hřiště doslova, vyhnali jsme pár dětí, které chtěly hrát fotbal (omlouváme se, museli jsme) a všichni najednou jsme sedli na nový povrch. Na ty šťastnější vyšel měkkoučký umělý trávník, ti pomalejší, kteří si nestihli na trávníku zabrat místo, museli sedět na tartanu. Naštěstí byl ale nový tak nebyli špinaví.

Celý Insitut se shodl, že sedět na víceúčelovém hřišti je ideální způsob, jak splnit předepsanou denní dobu tureckého sedu a přitom mít pocit, že děláte něco pro své zdraví. Pokud si naplánujete podobnou akci i vy, radši se ale cpěte co nejvíc dopředu. Další ráno po několikahodinovém sezení na tartanu několik z nás odrovnalo tak, že jsme museli v práci půl dne stát.

Pokud ale patříte k těm, kteří se hýbou rádi a stejně rádi sedí v tureckém sedu, využijte čáry, které jsou na hřišti nakreslené a hrajte třeba vybíjenou nebo volejbal. Dostanete tak to nejlepší z obojího.